Menu:

Entrades recents

Categories

1- Es Coll [5]
2- Ses Torres [0]
3- Cala Gamba [0]
4- Ciutat JardÝ [0]
5- Es Carnatge [0]
6- Malviure [2]
7- Corrupciˇ [2]

Enllaços

General

Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3Maquetació:

Pau Genestra

Avui horabaixa he tornat a passejar pel Carnatge

tonimartorell | 13 Abril, 2009 11:52

 Avui horabaixa he tornat a passejar pel Carnatge. Feia temps que no hi anava. No em venia de gust. La darrera vegada que hi vaig passar, de cap a Ca’n Pastilla, em vaig trobar el pas barrat per unes màquines que feien una fonda ferida al perfil de la costa. Era, com vos podeu imaginar, la primera destralada contra la població des Coll per dur a terme la imposició del famós gasoducte. I dic famós, perque no ha estat per manca de donar creu que s’han pogut donar a conèixer les  poques coses bones que ens duria al Coll i Ca’n Pastilla (cap, ni una) i totes les dolentes (massa pics enumerades). Avui ja es massa tard per poder fer res al respecte. Una vegada s’ha aprovat pel Consejo de Ministros (Madrid) les úniques coses que hi podem fer els quatre que ens sentim colonitzats que quedem (els altres no es tenen  per tals) es dir als quatre vents, de tan en tan, que estem molt emprenyats i que volem compensacions ,que legalment ens pertoquen... Però crec que el camí de cap a les compensacions està tan barrat com el del propi passeig. Les forces no sempre acompanyen als qui tenen la raó, i a la contra, la raó no acompanya sempre al qui té la força. No son paraules, sinó fets.

 No es pot estar lluitant tota la vida, almanco no sempre en la mateixa guerra. La irreversibilitat dels fets es una mur massa gran per a botar-lo. Crec que ara es l’hora de pensar en altres coses igual d’importants, com son la conservació i la bona i més adequada gestió de tot el que hem guanyat a força de lluitar-ho.

Aquest petit trocet de Mallorca que fa uns anys estava destinat a convertir-se un altre pic en una central tèrmica productora d’electricitat es avui un interessant projecte de jardí botànic i una idíl·lica zona d’esbarjo per els passejants de tota Mallorca, indígenes o foravilers. Inconscientment, per la proximitat dels terrenys, està abocat a convertir-se en una part molt important del projecte d’un eix cívic proposat ja fa molts d’anys per uns quants ciutadans que proposava unir en un sol corredor mediambiental des del Carnatge a Ses Fontanelles i d’allà al Prat de Sant Jordi amb la protecció de la síquia que va a morir, donant vida, a Ses Fontanelles.

Una gran part d’aquesta feina ja està feta. No hem acabat. Això no s’acaba mai tan aviat. Queda una feinada per fer: No està tancat així com cal el pas pels vehicles al Carnatge, ni hi ha una cera per passar els vianants des d’es Coll a Ca’n Pastilla, ni una il·luminació en condicions pels més nocturns, tant a la banda de la mar com al camí de Ca’n Pastilla. No hi ha un centre d’interpretació de l’espai, encara que les antigues cases s’estan esbucant i s’omplen d’”ocupas”, La degradació, animada per la manca de neteja, es evident, el vandalisme es notori (gairebé totes les cordes tallades, els bancs ja s’han hagut de canviar, ixi com els fanalets) i una llarga llista de feines a fer que fan que la lluita al nostre barri continuï sent tan necessària com sempre. Ja tenim el gasoducte. No el volíem, però ja el tenim. Es el preu del progrés i d’una mala elecció de governants esburbats que no es varen saber oposar a una decisió del Gobierno de España presa ja fa set o vuit anys i mantinguda per manca de gambals i d’interès. No ens agrada, però es el que hi ha, i no podem canviar-ho. Ara ens toca aferrar-nos a un altra lligam, fer-nos solidaris en altres causes que ens importen molt, tant o més que l’altra. No em vull rendir. Encara hi ha molt que millorar. La lluita continua. Visca la terra.

Categoria: 1- Es Coll. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari