Menu:

Entrades recents

Categories

1- Es Coll [5]
2- Ses Torres [0]
3- Cala Gamba [0]
4- Ciutat JardÝ [0]
5- Es Carnatge [0]
6- Malviure [2]
7- Corrupciˇ [2]

Enllaços

General

Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3Maquetació:

Pau Genestra

BOMBARDEJAR PANAMA

tonimartorell | 10 Setembre, 2008 17:36

Bombardeig-"Veus aquesta?. Idò...jas!  Ara ja has rebut d'aquesta!"-
I mentre s'en fotia de noltros, al·loteus, el Tio Joan ens feis partícips de la seva saviesa d'infant del carrer, fill de la guerra. I quan, embadalits, miràvem la ma esquerra, ens envergava clatellada amb la dreta, que fins a l'hora tenia amagada sense que es pogués ni tan sols sospitar les seves vertaderes intencions. Des d'aquelles dates tan llunyanes, jo, gat escaldat, en veure que qualcú em demana que fixi la meva atenció sobre un lloc determinat, sobre una acció concreta, mir discretament als voltants, cercant la ma amagada, encarregada de fer l'autèntica malifeta, cop de gràcia a la innocència. Aixi i tot, de res em val quan el culpable de l'acció s'escapa després del fet amagat entre una multitud especialment ensinistrada per fer de paret, de barrera humana, entre ell i els seus perseguidors.

Una vegada, ja fa anys, quan va esclatar "l'affair" de la Monica Lewinsky, vaig veure a la premsa un acudit que deia:

- Senyor President: S'ha destapat l'olla i tothom ja ho sap...! Que hi hem de fer perque la gent no en faci cas...? -

- Es molt fàcil: bombardejar Panamà. -

Els nostros governants d'abans sempre varen ser d'un aprenent desmesurat i s'hi posaren de bon de  veres a fer les obres faraòniques que tots coneixem i aconseguiren que la població no parlés d'altre cosa. Per davall, xiu-xiu, s'anaven oblidant l'entremaliat cas Mapau, el rocambolesc cas Formentera, l'escandalós primer Bitel...Anaven apareguent altres floretes com el cas cavallistes, les brutors del regidor llucmajorer i la socia, suports del batle, el tràgic succés del pont del tren de Palma, amb nocturnitat i cara dura, el mur de la vergonya del mercat d'Inca, les ximpleses de l'andritxol adoptat per llei i els altres dos barruts, i un llarg etcétera del que la meva memòria ja no s'en fa resò si no es a força d'agenda.

A tot i això, la gent mirava com creixien les autopistes a força de destrucció del paisatge , veien creixer una jugueta infantil inmensa sobre el Baluart de Sant Pere, sentien parlar de fotre una taronja gegantina que s'obriría i tancaría a la bocana del port de Palma i que també serviría per cantar-hi òpera. Des d'Eivissa, ens arribaven els planys dels que lluitaven contra la destrucció de Ca Na Palleva, enfrontant-se a policies nacionals (d'Espanya) d'importació. En Matutes, mentider com sempre, prometia un grapat de milions al qui pogués demostrar les seves vinculacions amb el negoci que suposaven  les autopistes de l'illa germana. Tot a major glòria del que deia, i mai no va poder demostrar, que n'era el president de tots els illencs.

Noltros, el poble desgovernat, acostumat a patir tot tipus de vexacions ignominioses, ens anavem ofegant cada dia un poc més dins el fang de la corrupció i veiem, embadalits, com el cel de canostra s'umplia d'espires provinents dels esclafits de les bombes a lluny, a l'altre banda de la mar , al mateix temps que l'aire de l'illa brunzía del renou que feien els avions quan tornaven victoriosos del bombardeig de Panamà.

Categoria: 7- Corrupciˇ. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari