Menu:

Entrades recents

Categories

1- Es Coll [5]
2- Ses Torres [0]
3- Cala Gamba [0]
4- Ciutat JardÝ [0]
5- Es Carnatge [0]
6- Malviure [2]
7- Corrupciˇ [2]

Enllaços

General

Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3Maquetació:

Pau Genestra

ON ETS, CARA GUAPA ?

tonimartorell | 07 Setembre, 2008 20:43

Rodrigo de Matas"Si l'hem de veure a la presó, no sirà pel que ha robat", deia una i altre vegada aquell conegut meu que sabia ben bé del que parlava. Les evidencies massa grans i clarificadores des del principi el feien blanc absolut de les investigacions provocades per les denúncies d'un grapat de mares de menors.

Menys d'un any abans, el seu cap pare va haver de tirar pilotes fora quan acusaven formalment a un conegut promotor ex guardia civil de construïr casetes i xalets a llocs protegits, amb la connivencia d'un altre parell de barruts, també inculpats. Aleshores, per aquest homoniqueu no va rompre cap llança ningú:
-"Jo no soc sa mareta" ... "Ens ha decebut a tots" ... "Ja no es del partit"- ...

Les closques benpensants que fins ara l'havien enlairat sense gairebé saber amb qui s'haurien de colgar, ara, com a molt, deien que el coneixien de no feia massa i que fou una imposició feta a la qui no era la seva mareta pel qui sí era el seu pare (politicament parlant, es clar...Un embull massa mal de desembullar. El desembullador que el desembulli...

Ningú degué dir-li que el mon de la política fou fàcil, encara que sí li degueren dir que, una vegada dedins, pots fer el que et vengui de gust, sobretot quan tens la benedicció dels de més amunt... L'enganaren...

Poc després, el qui no sabía dir que no, apareix al llibre de les bajanades de la nostra societat illenca. D'axest val més no parlar-ne massa, perque hi ha tan poqueta cosa a dir, que ja en tenim prou amb el que sabem...

De la que anava a la Xina i s'inventava despeses que ella mateixa s'autoritzava i pagava (a ella mateixa) amb els doblers de tots, encara no ho sabem tot, però tinguem per ben cert que després del brou, per espés que sia, ve el bollit, fet d'escapcions, de troços lletjos, poc aparents, però igual de substancios.

I a tot i això, per on es perd el gran cap pare ? A les Amériques, lluny, a on no pugui sentir els bels dels seus fills politics quan els desxullen, que, quan els ulls no ho veuen, el cor no ho sent.

Va ser quan va esclatar el trò del "Turisme Jove " quan uns agosarats periodistes localitzaren al guru a un luxos hotel de Miami (EEUU). Intentàren d'entrevistar-lo i els contestà: "No estoy interesado" (a resondre cap pregunta) i els va penjar el teléfon, fent gala d'una amabilitat que normalment precedeix als prohomes com ell. Poc després, l'home es passejava pel seu destí migratori d'estiu i mostrava somriure fluorat arreu de la platja. No va parlar amb ningú dels seus, i tan sols per no haver de contestar dues úniques preguntes. A saber:

-"Per qué t'amagues i ens deixes abandonats a la nostra sort (molt dolenta, per cert, darrerament) quan tú ets el darrer responsable dels fets que s'imputen als que tú posares o feres posar als llocs que els va permetre robar, estafar, malmenar, abusar i un altre rosari de fets que ara no se m'acudeixen, però que hi son i ja sortiran quan sigui l'hora?"-

I l'altra pregunta, que també li farien els seus, i només els seus, els més in·nocents, es:

-"Per qué has marxat tan enfora i no has defensat, almanco durant quatre anys a través del teu escó de diputat al nostre Parlament, els interessos dels qui t'han votat i, per tant, dipositat la seva total confiança amb el seu vot?"

No cal dir noms, no cal anomenar carregs, ni departament, ni ajuntaments.Tos els coneixem. I bé...Hem de fer un esforç i conservar aqueixos fets a la nostra memòria, única arma adient per tal d'evitar que es repeteixin.

Mentre estic escriguent aquestes retxes sona una "copla" a la radio, segurament dedicada al bon home del que parlàvem:

"Eres mi vida y mi muerte

Te lo juro, compañero

No deberia de quererte

No deberia de quererte

y sin embargo te quiero..."

Amb quí pensava qui la va escriure?. No ho puc evitar. Faig comparances i em pix de riure...

Categoria: 7- Corrupciˇ. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari