Menu:

Entrades recents

Categories

1- Es Coll [5]
2- Ses Torres [0]
3- Cala Gamba [0]
4- Ciutat Jardí [0]
5- Es Carnatge [0]
6- Malviure [2]
7- Corrupció [2]

Enllaços

General

Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3Maquetació:

Pau Genestra

A LA VORA DE L'AEROPORT

tonimartorell | 22 Agost, 2008 17:27

Si una màquina es capaç de volar plena de gent, el primer que hauria de fer el qui patrocina l'aparell es prendre les mesures necessaries per tal de convencer a l'usuari de que la seva seguretat està més que garantida. Avui ningú no dubta de que els aparells electronics, conectats als sensors més fiables, siran capaços d'avisar del més petit denou que tengui l'avió

Sens dubte captarà el canvi exagerat d'altària i les màscares cauran, conectades als diposits d'oxigen, sobre els passatgers retgirats per que puguin alenar sense problemes. Si s'encalenteix un motor o si té algún problema al tren d'aterratge...tot ho sap i es disposa a avisar al pilot per tal de posar remei al perillos desgavell i evitar la catàstrofe.

També es veritat que aquestes mesures de seguretat van dirigides basicament als humans que viatgen dins l'aeronau i gairebé mai a garantir la segureat dels que no hi volen, dels qui son a terra, a caseva.

Avui, ben viva encara la durissima imatge de l'avió estavellat a Madrid, els nombrosos passatgers morts: homes, dones, infants...victimes de les adversitats, de la tecnica imperfecta i de la mala sort, volem pensar que aquest fet es impossible que es pugui reproduïr a Palma . I ho hem de pensar per tal de que no s'escampi el pànic que es provocaria si algú, pres d'un atac de fantasia, volgues veure el mal aqui on no hi es, i sobreposes els planells de les pistes, la de Madrid sobre la de Palma, sobre qualssevol de les dues de Palma, l'una en direcció  a la mar i l'altra en direcció a terra, cap a Inca, i veies, amb no poca sorpresa, que, en el primer cas, si un avió tengues la mateix desgracia a canostra, s'hauria estavellat al Coll den Rebassa i, possiblement, sobre el traçat del gasoducte, sino directament sobre les cases... En el segon cas, qui hagues rebut, i fort, hauria estat Sant Jordi.

A la T4 de Barajas, la desgracia s'ha cobrat mes de cent cinquanta morts i una vintena de ferits, alguns d'ells molt greus. No vull ni pensar en la possibilitat d'extrapolar les dates de Madrid a la nostra realitat. Centenars d'avions s'enlairen cada dia, i a cada vol, a cada instant (a l'estiu cada cinquanta segons) es posa en perill la vida dels nostros parents, amics i veïns. I tot això per qué ? Doncs, suposadament, per fer possible la prosperitat economica d'aquesta Comunitat Autònoma. I ens demanam: a canvi de qué ?

-A canvi d'unes mesures de seguretat extremes que garanteixin el benestar de la població ?. No!

-A canvi d'unes mesures mediambientals encaminades a evitar la contaminacio acústica a les poblacions afectades ? Admetre això seria una fal.lacia, ja que les mesures adoptades fins ara son clarament insuficients, i fins i tot, en alguns casos, insultants (*).

-A canvi de prendre les mesures imprescindibles, necesaries i suficients que assegurin la protecció físisca de les poblacions en cas d'accident, desenvolupant i publicant plans d'emergencia, donant-los a coneixer entre les poblacions afectades ?. No!. Ningú d'entre les poblacions des Coll, Can Pastilla o Sant Jordi ha estat assabentada de l'existencia d'aquests plans d'emergencia. Vull recordar que en una conversa mantinguda amb l'anerior Director General d'emergencies, Sr. Joan Pol, recentment condecorat per que ho va fer tot molt be a la passada legislatura, va explicar que al pla d'emergencies relatiu al gasoducte des Coll, no s'hi contemplaven ni els riscs relatius a un atemptat terrorista o a l'estavellament d'un avió. Per cert, aquest senyor condecorat que ho va fer tot tan be, no s'en tornà a enrecordar mai mes del tema i s'en va anar sense fer els deutes i el pla d'emergencies relatiu al gasoducte va quedar sense fer. Avui, crec que ja n'hi ha un, encara que la població des Coll el desconeix. Potser que el pla d'emergencies relatiu als possibles accidents aeropoprtuaris existeix. Si es així, queda pales una vegada més el despreci de les autoritats aeropotuaris de l'estat de cap a la població civil afectada per les seves infrastructures.

-A canvi de la gestió d'aquestes infrastructures per part de les Comunitats Autonomes dins curt o mig termini ? No!. Recordam que s'ens ha oferit unicament la cogestió, aixo vol dir la gestió a mitges. Encara ningú ha dit quina es la meitat del pastis que ens correspon gestionar, pero, si ha d'esser com sempre ha estat, m'estim mes no pensar-ho...

Despres de tants de NO, crec que puc fer una pregunta que de bon segur tendrà un SI per resposta: Volem que tot això canvii ? Crec que la resposta més obvia es el SI. Si, per la dignitat, si per la justicia i si, per la raó, que sempre ens sobra.

(*) En aquests moments hi ha menjadors de cases afectades pels renous de l'aeroport, incloses dins la petjada acústica, que no es poden insonoritzar perque les cuines no hi entren i aquestes persones propietaries de les cases, cometeren la gosadia de fer una cuina americana o una cuina-menjador.

Categoria: 6- Malviure. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

  1. 1. Tu hijo  |  24-08-2008 a les 14:42

    Tu hijo menor ha estado aquí y le ha gustado el texto. Además, está orgulloso de su papá y quiere que le compres una moto.
    Salut!

Publica el teu comentari